Swakopmund
Door: Gonny Aland
Blijf op de hoogte en volg Janengonny
07 November 2014 | Namibië, Swakopmund
Hier weer een berichtje uit Swakopmund. Vanuit Etosha zijn we hier via Omarurru naar toe gegaan. We zagen het landschap langzaam veranderen van Bush naar zandvlaktes. Veel zwaar verkeer als tegenliggers en dat komt van Walvisbay, de enige haven van Namibië hier 30 km ten zuiden.
Swakopmund is ongeveer de enige badplaats in Namibië aan de Atlantische Oceaan. In de zomer trekt men hier naar toe vanwege de aangename temperatuur van ca. 25 graden itt de 40 graden landinwaarts. 's Winters is het hier fris en mistig. Wij naderden Swakopmund en zagen mist, rode wolken boven de stad (dit is Namib woestijnzand) en kale zandvlaktes. Nou leuk, dachten we. En ja hoor de temperatuur zakte van 30 naar 17 graden. Hartelijk welkom!
We vonden een leuk hotel Hotel Schweizerhaus, beneden zit Café Anton en een konditorei. Zou niet misstaan in Tirol.
We waren even de weg kwijt, wat is hier aan de hand. Dit is eigenlijk een soort Duitse enclave. Alles wordt in het Duits vertaald, er lopen Duitse toeristen, alles in handen van blanke Duitsers en de werkers zijn donkergekleurd. Bizar, Duitse vakwerkhuizen met palmbomen ernaast. We misten de Bush, de natuur en de vrolijk lachende Afrikaners . Het is hier net even anders.
Maar goed, wel lekker gegeten, brotchen, salat en kafe. Heerlijk gewandeld langs het strand, naar Walvisbay geweest en gerelaxed. En sushi/sashimi voor 8 euries bij een soort Waasdorp gegeten. Heerlijk, ha ha midden in Africa!!!!
Plannen gemaakt voor het vervolg van onze reis. Morgen gaan we de Namib woestijn in. Op zoek naar die mooie duinen, waar we allemaal de foto's wel van kennen. Daarvoor rijden we morgen ongeveer zes uur over onverharde weg, moederziel alleen door het rode zand. We hebben wel een reservering gemaakt om te slapen, maar hoe en wat weten we niet. We hebben er alweer zin in. Ik houd jullie op de hoogte.
Kus, kus Jan en Gonny
07 November 2014 - 14:59
Nel Breed:
We hebben in diezelfde konditorei gebak gegeten en op het terras koffie gedronken. Ja idioot hè. Een soort duitse enclave. Is zo grappig om te lezen. Maar de Namib woestijn is zo mooi!!! Die prachtige rode zandduinen. Geniet ervan. -
07 November 2014 - 21:03
Marijke & Olav:
we hebben jullie gevonden! Leuk om mee te lezen, wat een ervaringen. Geniet met hoofdletter G en doe voorzichtig.
Kus van ons -
08 November 2014 - 10:40
Lida:
Wat een avontuur jongens en wat een hoeveelheid wild krijgen jullie te zien, daar moet je dus voor naar Afrika, we komen steeds meer in de stemming.
Wij zitten twee dagen fietsen voor Melakka een stad met een Hollandse historie.
Vandaag een rustdag aan de kust maar de moesson gooit roet in het eten.
Lieve groeten. -
08 November 2014 - 17:52