Fish River Canyon en hello Zuid Africa - Reisverslag uit Grünau, Namibië van Janengonny Aland - WaarBenJij.nu Fish River Canyon en hello Zuid Africa - Reisverslag uit Grünau, Namibië van Janengonny Aland - WaarBenJij.nu

Fish River Canyon en hello Zuid Africa

Door: Gonny Aland

Blijf op de hoogte en volg Janengonny

14 November 2014 | Namibië, Grünau

Hallo, how are you?
Nou met ons gaat het goed. De canyon was moeilijk te bereiken en een hele klus over onverhard. En we begonnen ons wel een beetje te vervelen, want het landschap was best wel ruig, maar lange, lange saaie wegen. We overnachtten in Marienthal, nou dat hoef ik niet aan te bevelen. We slapen in een soort zure jongenskamer en er was 1 restauarant. Dat was een soort take-away met patat van vanochtend. Het meisje was zeer behulpzaam en wist ons naar binnen te lokken in een soort restaurantje. Ik mocht in de koelkast de enige fles witte wijn pakken en we bestelden schnitzel en kippepootjes met patat. Jan had groente erbij. Best lekker broccoli, worteltjes en boontjes. Ik zei dat wil ik ook, laat die patat maar zitten. Ja, was goed, kostte wel extra, geeft niks. Enfin, Jan zit lekker te smullen, vraagt nog aan mij wil je ook? Nee, hoor komt zo. Na een tijdje, de kip was al op komt ze met mijn groente aan. Dat was dus een glazig gekookte aardappel.... Ha, ha, die was voor mij! Eet smakelijk!
Nou ja, volgende dag zaten we in Fish River Canyon. De canyon is 160 km land en 27 km breed. Dus best wel een ding, met het blote oog echt wel kleiner de the Grand, maar toch een brok natuurgeweld, waar je U tegen zegt. Je kunt de canyon afdalen met een hike van 5 dagen olv een gids. Vonden we toch even TE, dus niet gedaan. STEIL, wil je niet weten. Maar we hebben die dag gelukkig wel veel gewandeld langs de Krim en dat was heerlijk (we hadden nog niet veel gewandeld) met een magnifiek uitzicht. Er zijn spectaculaire formaties te zien van 500 miljoen jaar geleden. Bizar..
We sliepen in Canon Roadhouse een lodge, helemaal in het teken van oldmobiles. Geinig, vooral omdat het landschap hier ook echt op Amerika lijkt. En andere lodge was helemaal in het teken van wildwest. Supermooi allemaal, die lui gaan hier helemaal los en er wordt hier niet op een metertje grond gekeken. We bleven hier drie nachten, relaxen, zwembad, nieuwe plannen maken en vooral ook wandelen door een droge, gortdroge omgeving. We zagen alleen struisvogels, een verdwaald hertje, maar verdér eigenlijk niks.
Vanuit de canyon reden we richting grens Zuid Africa, nog ongeveer 150 km onverhard. Dat ging allemaal soepeltjes. Dat eerste stuk in ZA was behoorlijk saai, veel van hetzelfde, geen beestjes meer te spotten, maar goed dat is effe doorbijten.
We gaan nu richting Westcoast, paar daagjes strand en dan gaan we Kaapstad verkennen. Hopelijk wordt dat ook weer een hoogtepunt.
Veel lieve groeten nu vanuit South Africa Jan en Gonny

Het is zo leuk, dat ze hier bijna Nederlands spreken. Het is een lust om de menukaart te lezen. Eier met reepjes spek en een sny brood, ha ha. Dat eten we al drie weken.

• 14 November 2014 - 19:33

Nel Th.:

Nou, er gaat dus duidelijk wat mis, ben ik zo maar opeens een hele lap tekst kwijt. Ik ga er even van uit dat hij wel doorgekomen is. Maar toch!
    Ik schreef dat jullie wel wereldreizigers zijn geworden, maar dan in Zuid-Afrika. Wat een indrukken en prachtige natuur, inclusief natuurlijk the big five!!
    Geniet er goed van, de tijd gaat al weer heel snel. Wens jullie, ook van Nico, nog geweldige dagen. Groeten en tot ziens!

nel th.

• 19 November 2014 - 19:53

Anné En Joke:

Lieve Gon en Jan,

Jullie prachtige reis zit er bijna op, geniet nog van de laatste dagen in Zuid Afrika en goede vlucht, spreken jullie weer wanneer jullie terug zijn in Haarlem,

Liefs van ons