Niet echt lest best - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Janengonny Aland - WaarBenJij.nu Niet echt lest best - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Janengonny Aland - WaarBenJij.nu

Niet echt lest best

Door: Gonny

Blijf op de hoogte en volg Janengonny

24 Maart 2020 | Nieuw Zeeland, Christchurch

Hallo familie en vrienden,
Dank jullie wel voor alle meelevende mails en appjes die wij kregen na ons laatste bericht. Het helpt echt, maar niet om thuis te komen helaas!
We reden dus in twee dagen van het zuiden naar Christchurch, zodat wij up-to-date konden repatriëren. Dat was op zich best pittig, de eerste dag hadden we stromende regen, mist en slingerende wegen. Dus best spannend, zo’n lange dag. Het ging allemaal goed. De volgende dag was een stralende dag van boven de 20 graden. Prachtige tocht langs zee. We kwamen in Christchurch aan op een camping. Vlakbij de luchthaven en da camperboer. Tja wat zal ik zeggen. Niet zoals we gewend zijn met prachtige uitzichten. Nee, dit is er een met goede voorzieningen douche, toilet, keuken, BBQ etc, maar de plekken zijn een soort parkeerplekken voor campers. Met een metertje grond waar je stoeltje kan staan. Effe slikken!
Ok, doel heiligt de middelen. Reisbureau kom maar op met je repatriëring. Nou zo ging het niet, we hoorden niks. Het was natuurlijk weekend en steeds dat tijdsverschil, maar toch. Onze kinderen moedigden ons aan zelf initiatief te nemen. Goed hè van ze!
Dus wij naar de luchthaven, in drie rijen gestaan, geen succes. De hele middag op internet vluchten afgezocht, ja hoor we hebben er een, bij stap 4 stopt het. Overbelaste lijnen, niet te bereiken, out of order etc. ert. We hadden op het laatst wel een mental breakdown, zoals dat heet.
‘s Avonds laat weer contact met het reisbureau, ja we staan geregistreerd bij de ambassade en op de lijst van repatrianten. En.. dus.. ..... niks dus!
En gisteren kregen we van de ambassade en iedereen door dat level 4 is aangebroken voor NZ. Dus, luchtruim met Australië dicht tot 30 juni (wij vliegen over Sydney],niet meer reizen met je camper dwz op 1 plek blijven. Je mag in je camper blijven en zelfs verlengen, maar niet meer reizen. Je mag op een camping staan, maar alles gaat verder dicht. Ook douche en toilet. We zijn gelukkig wel selfsupporting. Maar niet leuk dus...
Vannacht weer contact met reisbureau om toch nog een laatste vlucht te kunnen boeken. En ja hoor om 6 uur werden we gebeld, we kunnen om 12 uur vliegen via Singapore. Nou top, gaat lukken!
Jan ging gelijk douchen en ik koffers pakken. Uur later telefoontje van reisbureau
Het is helaas niet gelukt, we konden de betaling niet rond maken op de computer, waarschijnlijk overbelast netwerk.
Nou het is wel een beetje een zeikverhaal, maar zo zitten we erbij dus. Geen idee, wanneer er weer een kansje komt. We zijn nu aangewezen op Nederland, want de rest ligt hier plat.
Gelukkig zijn we niet ziek, hoewel die NZ-ers ons wel bekijken als besmetters. En jullie hebben het ook niet makkelijk daar in Nederland, maar we willen wel graag naar huis. We houden moed en hopen op een snelle thuiswedstrijd. Digitale, elleboog kussen van ons!!!

• 24 Maart 2020 - 08:59

Ingrid:

lieve gon en jan, wat een waardeloze toestand zeg: ik kan mij jullie mentale breakdown wel indenken.Het voelt zo lastig om zo ver weg te zijn he. In de krant staat vandaag een verhaal van een ned vrouw, toerist, in nw zeleand. zou zondag terugvliegen. ook niet gelukt. die maakt er maar het beste van. Jullie ook proberen hoor. het kan nog dagen duren voordat je terug kan, dus maak er ook maar het beste van. gelukkig hebben jullie je eigen "huisje" bij je. misschien lukt het een beetje mooiere camping te vinden. want op stenen en grint is een dagje niet erg. maar langer toch minder.
    we gaan voor jullie duimen. de regering doet ook zijn stinkende best iedereen r=terug te krijgen. wie weet
    dikke zwaai op 1.5 meter groetjes paul en ingrid

• 24 Maart 2020 - 10:31

Els Thijssen.:

Heel veel sterkte daar we denken aan jullie. Hopende komt er gauw nieuws voor jullie, dat je weg kan gaan.groetjes.

• 24 Maart 2020 - 22:13

Marieke:

Nou wel een beetje een zeikverhaal inderdaad...

Nee hoor lieve poepekakkies, we love you and are proud of you, you know.

You can do this!!!

• 25 Maart 2020 - 08:31

Martine Aland:

Dag oom Jan en tante Gonnie!
    Wat een toestand. Ik had de blogs gemist, de mails in het spamfilters. Maar ik moest aan jullie denken toen hier de berichten kwamen van gesloten grenzen. Onderaan begonnen met lezen en het duurde best lang voordat Corona voor het eerst genoemd werd. Maar toen was het ook meteen raak.
    Jullie schrijven dat je niet meer mag reizen met de camper... maar hopelijk hebben jullie nog wel een prettigere plek kunnen vinden in de buurt van het vliegveld.
    Heel veel sterkte daar en probeer gezond te blijven!
    Geen voetkussen, want ik weet niet wat dat zijn. Dat moeten jullie nog maar eens uitleggen.
    Maar wel gewone kussen van Martine en Marco

• 27 Maart 2020 - 22:08

Nel Thijssen:

Hi Gon en Jan,

Al enig zicht op wat er nog kan gebeuren? Of wordt het een erg lange Nieuw-Zeelandvakantie? Lees dat jullie je hebben laten registreren, maar gebeurt er ook wat mee? De vraag blijft natuurlijk of er nog vluchten kunnen vertrekken richting Nederland.
    Dit is iets wat je niet kan bedenken! Hoop dat jullie iets betere omstandigheden hebben kunnen regelen. En ga heel hard duimen dat er snel voor jullie een goede oplossing komt! In de tussentijd wensen we jullie heel veel sterkte en laat nog wat horen! Hartelijke groet van ons beiden!