Wijnen en nog veel meer - Reisverslag uit Blenheim, Nieuw Zeeland van Janengonny Aland - WaarBenJij.nu Wijnen en nog veel meer - Reisverslag uit Blenheim, Nieuw Zeeland van Janengonny Aland - WaarBenJij.nu

Wijnen en nog veel meer

Door: Gonny

Blijf op de hoogte en volg Janengonny

14 Maart 2020 | Nieuw Zeeland, Blenheim

Hallo lieve lezertjes,
Weer even een update van ons NZ avontuur. We hebben Abeltje achter ons gelaten, met pijn in het hart. We rijden richting Blennheim. Bekend om zijn wijnvelden en wineries. Ja, zo laten we de tropische begroeiing achter en verruilen we die voor valleien met wijngaarden. Dan weer bergen met een soort stro, waar koeien en schapen grazen. Benieuwd of die in het voorjaar groen zijn, nu zijn ze geel. Uit de verte lijkt het kaal! Maar dat is niet zo. Als je bij ons van noord naar zuid rijdt wordt het vaak warmer en tropischer, dat is hier juist omgekeerd. We gaan dus het koudere klimaat tegemoet, dar merken we ook wel ‘s avonds en ‘s morgens is het al frisser. Tot nog toe lopen we in de korte broek, maar of we dat kunnen volhouden is de vraag. Ik heb in Wellington nog een spijkerbroekje gescoord, want die was ik vergeten.
In Blennheim huren we fietsen en gaan links rijdend (moeilijk hoor een rotonde linksom op de fiets) op winerie-tocht. Je kunt je ook laten rijden met een gids en lunchpakket e.d. Maar daar houden we niet van.
Dus fietsen maar! Op mountainbikes met helm op langs rechthoekige wegen met langs razende auto’s. We worden er niet echt blij van. Maar goed we hebben 3 wineries aangedaan, lekker geproefd en gedronken. Je komt dan ineens in een totaal andere wereld. Vanuit de basic wandelcultuur naar de decadente wijncultuur. Allemaal wijn nippende mensen, die er keurig uitzien in een luxe omgeving. Wij in korte broek en helm.!!! Haha!
Je kunt daar ook heerlijk lunchen en chillen. Nou zijn wij daar natuurlijk ook niet vies van en passen wij ons snel aan. Dus wij ook heerlijk lunchen met tonijn en beeftartaar. Nog niet zo goed gehad en superlekker!
Ja, dat is weer een ander dingetje hier in NZ. Natuurlijk in de grote steden is er aan aanbod van lekkere restaurantjes. Maar in elke gemiddelde stad of dorp zie je enkel fastfood of Aziatische take-away. In een zeer ongezellige setting en volgepropt met frites en saus. Niet echt wat wij lekker vinden. Wel bijzonder, want in elke supermarkt is een enorm aanbod van veganistische en gezonde producten. Gelukkig kunnen we zelf koken in onze camper en dat doen we dus ook.
We hebben ook Kaikoura nog aangedaan. En leuk toeristisch plaatsje, bekend om de walvistochten. Vorige keer hebben we die tocht gemaakt en 8 walvissen gezien. Dat was zo bijzonder, dat gaan we niet weer meemaken. Je kan trouwens nu ook per vliegtuig walvissen spotten. Maar dat vinden we niks.
We zitten nu ongeveer midden in het Zuidereiland in Lake Takepo. Prachtig blauw meer omgeven door bergen. Prachtig.
Morgen gaan we hier aan de wandel. Tot later!!!

• 14 Maart 2020 - 10:10

Marieke :

Zo stelletje travellers, dat klinkt goed met je korte broek en helm op de sjieke wijnnippende grandma en pa uit te hangen. Geniet ervan!! Een voetzoen vanuit het bijna voorjaars Nederland.

• 14 Maart 2020 - 14:12

Nel Breed:

Wat maken jullie veel mee!! Geweldig om te lezen. Een reis om nooit te vergeten lijkt me. Zo te lezen genieten jullie met volle teugen. Hier overheerst maar één woord: Corona. Alles wordt hier langzamerhand gesloten en/of afgelast. Hebben we eindelijk tijd om een goed boek te lezen en in de tuin te werken. Nog veel wandel- en fietsplezier. Groetjes van Herman en mij

• 14 Maart 2020 - 18:44

Noor Leegwater :

Hoi opa en oma waar gaan jullie dan heen? Ik ben net terug van nora ik ben daar Weeze logeren